Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Κωφεύουν στις φωνές αγωνίας οι φορείς και τοπικοί παράγοντες


Αναφορικά με την ΚΟΝΤΙ σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή
Γράφει:
28/03/2012, 20:20




Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η κα Ζέττα Μακρή επισκέφτηκε την ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ, όπου και συναντήθηκε με το Σωματείο και τους εργαζομένους, που συνεχίζουν για έβδομο μήνα την κατάληψη του εργοστασίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε έμφαση από τους εργαζομένους στην παράνομη αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου και στα μέτρα που είχαν αντιπροτείνει οι ίδιοι, προκειμένου η ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ να συνεχίσει τη βιώσιμη λειτουργία της, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί η συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού της.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κα Μακρή άκουσε για άλλη μία φορά τις αντιρρήσεις και την ανησυχία τους για την μη καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων από τη διοίκηση του εργοστασίου. Τόνισαν στη συνέχεια ότι, παρά, τις μαζικές απολύσεις με τη δικαιολογία της οριστικής παύσης δραστηριότητας, η εταιρία προχωρεί σε παράνομη πρόσληψη προσωπικού. Η κα Μακρή συμφώνησε μαζί τους για την ανάγκη εφαρμογής των νόμων και άσκησης πιέσεων για την εύρεση ουσιαστικής λύσης. Τόνισε, μάλιστα ότι από τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει στην περιοχή μας και οι θέσεις εργασίας ελαχιστοποιούνται, είναι απαράδεκτο οι αρμόδιοι φορείς αλλά και οι τοπικοί παράγοντες να κωφεύουν στις φωνές αγωνίας και διαμαρτυρίας των απολυμένων και στην εξαθλίωση των περισσότερων κοινωνικών ομάδων. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή και τη στήριξη των αιτημάτων τους.

Τέλος, η κα Μακρή επεσήμανε την ανάγκη να αφυπνιστεί η τοπική κοινωνία, για να πετύχει την συρρίκνωση της ανεργίας με την ενίσχυση των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής μας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».