Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δελτιο Τυπου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΓΣΕΕ

Μακρινίτσης 38 – Αριστοτέλους
38 333 ΒΟΛΟΣ

Τηλ. 24210-24735

FAX: 39400

Email:info@ekvolos.gr


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ “ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ”

ARCELOR MITAL HELLAS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                   Βόλος  28. 03. 2012 

    Αρχίζει να προκαλεί και θυμηδία πλέον, ο τρόπος με τον οποίο η Γαλλική Εταιρία ArcelorMittal, επιχειρεί    (την παραμονή ακριβώς μιάς ακόμη νομικής κόντρας της με τους εργαζόμενους-θύματά της) να αποφύγει τον ουσιαστικό έλεγχο της αξιοπιστίας της ενώπιον του Δικαστηρίου και να στρέψει, προς εκεί όπου η ίδια επιδιώκει, τα βλέμματα των δικαστών (πρωτίστως) και της κοινής γνώμης.


   Δεν ξαφνιάζει, λοιπόν, που ακριβώς την παραμονή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων -που η ίδια, σημειωτέον, κατέθεσε σε βάρος των θυμάτων της- η Εταιρία προβαίνει σε δημοσιοποιήσεις-απολογίες των ενεργειών και των στόχων της, για μια ακόμη φορά, όμως, στρεβλώνοντας την πραγματικότητα, μη διστάζοντας ακόμη και οφθαλμοφανέστατες διαπιστώσεις για τις νέες της εταιρικές δραστηριότητες μακράν του Νομού μας, να τις   παρουσιάσει ως…άσχετες με αυτές που επιχειρεί εδώ να τις… ελαφρύνει από τα έμψυχα «βαρίδια» τους.
Στην προσπάθειά της αυτή, η ArcelorMittal δεν διστάζει να αποκαλέσει οιονεί… ηλιθίους, ή επιεικώς άσχετους, τους εκπροσώπους μιας ολόκληρης Τοπικής Κοινωνίας, που δεν αρκέσθηκαν στις εταιρικές ψευτιές της και στην επιχείρηση συσκότισης της αλήθειας, αλλά δραστηριοποιήθηκαν, έψαξαν, αξίωσαν και, τελικώς, πληροφορήθηκαν υπευθύνως και τεκμηριωμένα για τα όσα στο παρασκήνιο προωθούνταν όλον αυτόν τον καιρό, παράλληλα με την επαίσχυντη εκστρατεία αφανισμού των εδώ εργαζόμενων.
Ας μην θαρρεί, λοιπόν, η Εταιρία ότι μπορεί να ξεγελάσει κανέναν, κυρίως δε ότι μπορεί να ενεργεί όπως πρώτα με αδιαφάνεια, με εξαγορές συνειδήσεων και με ιταμές πρακτικές που η τοπική κοινωνία ανέχονταν.
Πλέον, η τοπική κοινωνία και γνωρίζει και πονάει διπλά, που τόσα χρόνια «έθρεφε» ένα «κολοβό φίδι» στον κόρφο της. Κυρίως όμως και πάνω από την τοπική κοινωνία στέκεται αγέρωχη η Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτή θα αποφανθεί όταν έρθει η ώρα.
Δεν έχουν, λοιπόν, οι αυτοαποκαλούμενοι και …κοινωνικώς ευαίσθητοι Γάλλοι μας businessmen παρά να αναμείνουν την ετυμηγορία της. Μέχρι τότε, «κρείττον του λαλείν το σιωπάν».

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε. Κ. ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΝΤΙ