Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 06. 04. 2012
Η αναγνώριση, έστω και με απαράδεκτη καθυστέρηση, του δικαιώματος καταβολής επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ στους ομαδικώς απολυθέντες εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ, αποτελεί μιά περήφανη νίκη τους. Μετά από πολλούς μήνες σκληρής μα ακούραστης μάχης, ανάμεσα στο ηθικό και το ανήθικο, στο δίκαιο και στο έκνομο, στο υγιές και στο σάπιο, τα χαμόγελα στα πρόσωπα των κουρασμένων εργατών της ΚΟΝΤΙ ξαναεπέστρεψαν.
Επιτέλους, οι Νόμοι και η αδιαμφισβήτητη αλήθεια αρχίζουν να υπερισχύουν των ψευδών και αθλιοτήτων και τα πράγματα να βρίσκουν τον δρόμο τους.
Για τους εργαζόμενους στην ΚΟΝΤΙ, που εδώ και εφτά μήνες στερούνται μαζί με τις οικογένειες τους κυριολεκτικά και το φαγητό τους ακόμη, η αναγνώριση της επιδότησης τους από τον ΟΑΕΔ αποτελεί μιά μικρή ανάσα ζωης οχι όμως και το αποκλειστικό τους ζητούμενο.
Γιατί, και μ' όλην αυτή ακόμη τη βιοτική τους ανέχεια, η οικονομική τους ενίσχυση είναι το έλασσον! Το μείζον και το υψηλότερο γι αυτούς είναι, ότι η απόφαση αυτή του ΟΑΕΔ αποτελεί προοίμιο και για την ηθική τους δικαίωση.
Γι αυτή τη σπουδαία στιγμή ζουν, γι αυτή δίνουν αποφασισμένοι, ενωμένοι και ακομμάτιστοι τον αγώνα τους, γι αυτήν υπομένουν καθημερινά κάθε εργοδοτική κατασυκοφάντηση, ύπουλη πρακτική και παρασκηνιακή δράση.
Ξέρουν, όμως, ότι στο τέλος αυτοί θα γελάσουν, όχι μόνο γιατί η Δικαιοσύνη, στην οποία και έχουν εναποθέσει κάθε ελπίδα τους, θα επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της και θα ξεβρωμίσει αυτήν την υπόθεση, αλλά και γιατί όσοι κρύβονταν τόσον καιρό πίσω απ' τα εταιρικά «φουστάνια» και βοηθούσαν, παντί τρόπω, την Εταιρία, να πετυχαίνει τους στόχους της, θα αποκαλυφθούν και θα παραδοθούν στη χλεύη των εργαζόμενων και της τοπικής κοινωνίας.
Γιατί, οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι, όλον αυτόν τον καιρό, τους εμπαίζουν, τους αποπροσανατολίζουν και τους «κοιμίζουν», ενώ στο παρασκήνιο εξυπηρετούν με προθυμία την Εταιρία για να ξεφορτωθεί παράνομα τα βαρίδια της και θα τους «ανταμείψουν» κατάλληλα, όταν έρθει η ώρα τους.
Υπάρχουν, δυστυχώς, έγγραφα, που αποδεικνύουν τη συμπαιγνία και θεσμών ακόμη με τη Γαλλική Εταιρία, με ημερομηνίες και υπογραφές και όταν θα «βγουν στον αέρα» και αυτοί που τα υπέγραψαν και αυτοί που τα προώθησαν και τα επισημοποίησαν θεσμικώς (ποιώντας, κατά τ' άλλα τη νήσσα ενώπιον των εργαζομένων ή παριστάνοντας, ακόμη αθλιότερα, τους αρωγούς τους!) θα δώσουν λογαριασμό.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΝΤΙ