Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Απόφαση του Δικαστηρίου

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των 17 συναδέλφων μας.

Δικαίωση αποτελεί η απόφαση της Δικαιοσύνης να απορρίψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της γαλλικής Εταιρίας ArcelorMIttal που είχε καταθέσει σε βάρος 17  συναδέλφων για παρεμπόδιση και παρακώλυση.
Το Σωματείο Εργαζομένων σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει«...Η Δικαιοσύνη υπήρξε σαφής και κατηγορηματική: Οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ ούτε τραμπούκοι είναι, ούτε άνθρωποι του υπόκοσμου. Είναι απλοί άνθρωποι της εργασίας, που η Γαλλική Εταιρία πέταξε με αναλγησία στο δρόμο και που επί οκτώ μήνες παλεύουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους και για να βρούνε το δίκιο τους. Η σημερινή απόφαση αποτελεί ως εκ τούτου άλλο ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς αναγνωρίζει όλα τα παραπάνω και στερεί από την Εταιρία κάθε νομικό ή ηθικό έρεισμα να επιδιώκει, και από πάνω, να εκθέσει τα θύματά της.
Παράλληλα, ενισχύει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων προς την αδέκαστη Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη, ίσως, που αντιστέκεται ακόμη, στις προσπάθειες ευτελισμού και απαξίωσης των θεσμών, με πράξεις σαν κι αυτές της γαλλικής Εταιρίας, που βρίσκονται μία προς μία κάτω από το «μικροσκόπιο» του Νόμου. Είμαστε βέβαιοι, ότι στο τέλος θα έρθει η πλήρης δικαίωση και θα αποδειχθεί περίτρανα πως ο μακρύς αυτός, ενωτικός και επίπονος αγώνας μας, με τη στήριξη όλης της τοπικής Κοινωνίας, δεν πήγε χαμένος».